Duurzame energie
blog

Zonnepanelen

Het is van belang dat ze goed en veilig bevestigd worden en daar kan VDB voor zorgen. Vooraf bepalen we de beste positie van de panelen voor een zo optimaal mogelijk rendement.

blog

Zonneboiler

Zonneboilers zijn wat minder bekend dan zonnepanelen, maar zeker ook een goede manier om gebruik te maken van duurzame energie. Op het dak wordt een buizenstelsel geplaatst. Hierin zit een vloeistof die door de zon verwarmd wordt. De buizen geven hun warmte af aan het kraanwater.

(Hybride) warmtepompen

In combinatie met een hybride warmtepomp maakt een zonneboiler nog interessanter. Dan kunt u namelijk zowel voor verwarming als voor het warme water besparen op uw gasverbruik. Een warmtepomp komt in de plaats van een cv-ketel. De energie wordt gehaald uit diverse natuurlijke bronnen, zoals de bodem of grondwater.

Nibe

We leveren warmtepompen van Nibe. Klik hier voor een filmpje hoe een warmtepomp werkt.

Warme terugwinning ventilatie

Een goed luchtklimaat in uw huis is van invloed op uw gezondheid. Een WTW-unit zorgt voor goede ventilatie en daardoor voor een gezond luchtklimaat in uw huis. De unit zorgt er voor dat vervuilde lucht afgevoerd wordt en schone lucht van buiten aangevoerd wordt.

Duco

We leveren systemen van Duco. Klik hier voor een Youtube-filmpje over de Ducobox.